ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αυτοί που έγιναν σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ΑΕΛ

Αρκετοί ποδοσφαιριστές πέρασαν από την ΑΕΛ όμως λίγοι ήταν αυτοί που ξεχώρισαν στο κόσμο της ομάδας. Έγιναν σύνθημα στα χείλη τους και ακόμη έχουν να λένε πολλά για αυτούς. Πήραμε μερικούς και σας τους αναλύουμε.

Λοιζος Μαυρουδης

Το μαύρο διαμάντι ίσως είναι ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην ιστορία της ΑΕΛ όπου το όνομα του έγραψε και αυτό τη δική του ιστορία. Ο Μαυρουδής ίσως είχε την πιο μαγευτική ντρίπλα ακόμα και από παίκτες ονόματα που πέρασαν από το νησί μας. Άψογος χαρακτήρας μέχρι και τώρα όπου είναι δίπλα στην ομάδα όποτε του ζητηθεί.

LOIZOS-MAVROUDES

Παύλος Σάββα

Το τανκς όπως το αποκαλούσαν με το φοβερό δεξί έχει γράψει τη δική του ιστορία στη ιδέα που λέγεται ΑΕΛ. Ο άνθρωπος ο οποίος με ένα κεραυνό που όμοιος του ίσως να μην υπήρξε ποτέ ξανά στα Κυπριακά γήπεδα έδωσε στην ομάδα του τον τίτλο και γράφοντας το όνομα του στην ιστορία της ΑΕΛ με χρυσά γράμματα. Ακόμη βρίσκεται κοντά στην ΑΕΛ και στην ανατολική κερκίδα.

pegasus_LARGE_t_143761_106278959

Γιόζεφ Σιέμποκ

Ο αγαπημένος Μαγιάρος τρελός ίσως ο πio αγαπητός της κίτρινης κερκίδας που έγινε σύνθημα στα χείλη των λεόντων έμελλε να γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στα Κυπριακά γήπεδα με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα. Μερικά από τα τέρματα του αναδείχθηκαν μέσα στα καλύτερα που σημειώθηκαν στα Κυπριακά γήπεδα. Δεν λέει κανείς Αελίστας να τον ξεχάσει.

Sebok-Apep-AEL-1-2-241x300

Νεμάνια Τσόροβιτς

Ο γνωστός Σαμουράι αν και αμφισβητήθηκε στην αρχή για την μεταγραφή του στην ΑΕΛ, λόγω της ικανότητας του στο σκοράρισμα, ήταν όαση στα δύσκολα ποδοσφαιρικά χρόνια της ομάδας. Σημείωσε αρκετά γκολ ειδικά με το κεφάλι, το οποίο ήταν και το δυνατό του σημείο. Ακόμη και σήμερα κάνει συχνές αναφορές στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την αγάπη του για τον κόσμο της ΑΕΛ αλλά και οι ίδιοι με τη σειρά τους πάντα των έχουν στις καρδιές τους.

319230_123090854456662_122865334479214_130228_2172572_n

Ντούσαν Κέρκεζ

Ο Ντούσαν Κέρκεζ αν και ξένος θεωρείται Κύπριος για την ομάδα της ΑΕΛ. Αγωνίστηκε στα δύσκολα πέτρινα χρόνια όπου διετέλεσε και αρχηγός. Ο Κέρκεζ είναι από τους παίκτες που τίμησαν και με το παραπάνω τη φανέλα της ομάδας και χαρακτηρίζεται για το πάθος του τη δύναμη του και την αγάπη που έτρεφε για την ΑΕΛ.

43961_ori_dusan_kerkez1-224x300

Ματίας Ντεγκρά

Ο Άγιος Ντεγκρά όπως τον αποκαλούσαν αρκετοί φίλοι της ομάδας δεν λέει να ξεχαστεί, όχι μόνο ότι ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος του 2012, αλλά και για το ρεκόρ που κατέχει που δεν έχει δεχθεί γκολ από τα 11 βήματα. Ίσως από τους καλύτερους τερματοφύλακες που πέρασαν από τη Κύπρο τα τελευταία χρόνια.

79e1ea6fb7039c73c0452978962f2d46

Λουτσιάνο Μπεμπέ

Ο μικρός γίγαντας όπως των αποκαλούσαν αρκετοί, μπορεί να έφυγε από την ΑΕΛ και να συνέχισε τη καριέρα του στην Ομόνοια και και τώρα στη Σαλαμίνα όμως οι φίλοι της ΑΕΛ δεν μπορούν να τον ξεχάσουν γιατί ήταν από τους πρωταγωνιστές του 2012 που η ΑΕΛ κατέκτησε το πρωτάθλημα.

bebe-ael

Μάριος Νικολάου

Ο αρχηγός της ομάδας. Ο αρχηγός των φίλων της ΑΕΛ. Διετέλεσε και αυτός μέλος της ομάδας το 2012. Τρελός πανικός είχε γίνει για τη κατάκτηση του τροπαίου και απ’ εκείνο τον καιρό και έπειτα έχει γίνει σύνθημα στα χείλη των φίλων της ομάδας. Μετά από ένα σύντομο πέρασμα από Λεβαδειακό και Ίντερ Τουρκού επέστρεψε και πάλι στην ομάδα που έζησε πάρα πολύ ωραίες στιγμές και ελπίζει πως θα ξαναζήσει κάτι ανάλογο μ’ αυτές.

pegasus_LARGE_t_143761_106326683

You Might Also Like