ΑΕΛ, ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι Κύπριοι σκόρερ νίκης

Με την ξενομανία που διακατέχει γενικά τις ομάδες μας δεν είναι και το πιο συχνό φαινόμενο να σκοράρουν Κύπριοι ποδοσφαιριστές μόνο σε ένα παιχνίδι και μάλιστα να δίνουν και την νίκη. Με αφορμή το γκολ που πέτυχε ο Ανδρέας Κυριάκου, σας πάμε λίγο πίσω στον χρόνο να δούμε ποιοι άλλοι Κύπριοι ποδοσφαιριστές έδωσαν με τα γκολ τους την νίκη στην ΑΕΛ.

Πριν τον Ανδρέα Κυριάκου ήταν άλλος ένας νεαρός που είναι ακόμη στο ρόστερ της ΑΕΛ. Ο Γιάννης Μαύρου με το γκολ του που πέτυχε την πρώτη Φεβρουαρίου πέρσι κόντρα στον Άρη έδωσε την νίκη με 1-0 στην ΑΕΛ. Την περίοδο 2014/15 ο Ανδρέας Σταύρου σκόραρε στις 29 Νοεμβρίου στο 90΄ λεπτό για την νίκη με 1-0 επί του Οθέλλου δίνοντας έτσι τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Για να βρούμε και πάλι Κύπριους σκόρερ σε νίκη της ΑΕΛ θα πάμε δύο χρονιές πιο πίσω και την περίοδο 2012/13. Τότε στην τελευταία αγωνιστική τότε η ΑΕΛ κέρδισε τον Απόλλωνα με 3-1 χάρις στα γκολ των Κωνσταντίνου (2) και Θεοφίλου.

Την περίοδο 2008/09 συναντάμε το τελευταίο ποδοσφαιριστή από τις ακαδημίες της ΑΕΛ που σκόραρε. Ο Σίμος Κρασάς στις 16 Φεβρουαρίου και στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής έδωσε την νίκη στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΠ. Ο ίδιος μαζί με τον Λιάσο Λουκά την περίοδο 2007/08 είχαν δώσει την νίκη στην ΑΕΛ στο παιχνίδι με την Δόξα στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής με 2-1 στο Τσίρειο.

Πηγή sport-fm.com.cy

You Might Also Like