ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑ

«Το πλάνο πήγε όπως έπρεπε να πάει σε όλα τα παιχνίδια»

Στο Γραφείο Τύπου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μίλησε ο εκ των αρχηγών της Εθνικής Ανδρών και Καλαθοσφαιριστής του Απόλλωνα, Άρης Κορωνίδης, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης.

Για τη συμμετοχή της Εθνικής Ανδρών στους φετινούς ΑΜΚΕ:

«Θεωρώ πως δείξαμε πάρα πολύ καλά στοιχεία. Το πλάνο πήγε όπως έπρεπε να πάει σε όλα τα παιχνίδια. Ήταν πού σημαντικό ότι ήμασταν πολύ δεμένοι και ότι μπορέσαμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αφομοιώσουμε αυτά που μας ζήτησαν οι προπονητές μας. Θα ήθελα να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και βοήθησαν για να έρθει αυτό το χρυσό για την Κύπρο. Τους συμπαίκτες μου για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν, τους προπονητές, τους φροντιστές, τον φυσιοθεραπευτή που ήταν συνέχεια μαζί μας, ο οποίος πολλές φορές δεν κοιμότανε για να είμαστε όλοι καλά, αφού είχαμε κάθε μέρα παιχνίδια. Σε όλους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».

Για τους λόγους της επιτυχίας της Εθνικής Ανδρών στους ΑΜΚΕ:

«Το μυστικό της επιτυχίας είναι ότι αυτή η ομάδα είναι μαζί τα τελευταία δύο-τρία χρόνια και αυτό αρχίζει να αποδίδει. Από εκεί και πέρα σίγουρα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το θετικό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα στους καλαθοσφαιριστές. Οι περισσότεροι λένε πως αυτό είναι το καλύτερο κλίμα που υπήρξε ποτέ σε Εθνική ομάδα».

Για τις διαφορές σε σχέση με προηγούμενους ΑΜΚΕ:

«Το επίπεδο έχει ανέβει πάρα πολύ. Παλιά δεν ήταν έτσι, ερχόμασταν εδώ και κερδίζαμε εύκολα τα περισσότερα παιχνίδια. Δίναμε ένα ντέρμπι και κατακτούσαμε το χρυσό. Στο Σαν Μαρίνο δώσαμε τρία ντέρμπι, κόντρα σε αρκετά δύσκολους αντίπαλους, με ομάδες που θα συμμετέχουν στο Ευρωμπάσκετ. Το κλειδί της φετινής μας επιτυχίας είναι ότι η ομάδα μας έχει μείνει για χρόνια μαζί και το πολύ θετικό κλίμα. Και αυτό θεωρώ πως ήταν η μεγάλη διαφορά σε σχέση με άλλες διοργανώσεις που συμμετείχαμε».

You Might Also Like